Вход
Регистрация
Аз съм

Общи условия търговци

Общи условия за търговци на едро (дитрибутори)

"Общите условия" на "Морисмо" ЕООД (наричан по-долу Morismo.bg) от една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн Morismo.bg (наричани за краткост "сайт" или “Morismo.bg”).

Тези условия са валидни за потребители, който са или ще се регистрират на сайта "morismo.bg" като търговци на едро(дистрибутори). 

С натискането на който и да е бутон, линк или обект който се намира на Morismo.bg (с изключение на линка към настоящите "Общи условия"), потребителят  декларира, че е съгласен, приема и следва да спазва тези "Общи условия". 

"Морисмо” ЕООД е дружество, регистрирано на територията на Република България, със седалище и адрес на управление: 

гр. Пловдив, ул. "Пролет" 2

РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията е задължителна, за поръчка от сайта. Регистрацията дава предимство за по-лесно използване на сайта, достъп до търговските(едрови) цени на артикулите, следене на статуса на вашите поръчки, получаване на известия и други.

При регистрацията трябва да въведете име фамилия, E-mail, парола, телефон, име на фирма, адрес на фирма,материално отговорно лице, ИК/ЕГН и ИН по ЗДДС. Следва одобрение на регистрацията Ви, което се извършва до 12 часа, като ще получите известие за потвърждение на посоченият E-mail. След като се регистрира, потребителят има възможност за промяна на потребителските данни, както и промяна на данните за всяка поръчка поотделно. 

С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

 

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ДАННИТЕ

При регистрацията Ви в сайта, Morismo.bg гарантира, че личните Ви данни ще бъдат използвани единствено при взаимоотношенията ви със сайта и няма да бъдат предоставени на трети лица.

По всяко време Вие имате право да изтриете потребителския си акаунт както и прилежащите към него данни. Същото важи и за прекратяването на абонамента Ви към електронния ни бюлетин.

 

ПОРЪЧКА

Поръчка в сайта може да се направи по всяко време на денонощието, 7 дни в седмицата, включително почивните дни и официалните празници.

Чрез бутона "Добави в количката" потребителят добавя избрания продукт в потребителската кошница с опция за добавяне на допълнителни продукти.  След като потребителят завърши пазаруването той може да види избраните от него продукти в потребителската кошница, да премахне същите и ли някои от тях.

След като поръчката е финализирана, потребителят ще получи обаждане от оператор на сайта, за потвърждаване на поръчката, както и известия по email за статуса на неговата поръчка. 

ЦЕНА НА ПОРЪЧКАТА

Цените на продуктите са крайни и са с включено ДДС, освен ако изрично не е посочено друго. Цената за доставка се плаща от потребителя, като тя е фиксирана и е в размер на 4лв. за цялата страна при условие, че потребителят получи поръчката си от офис на куриерска фирма „Еконт Експрес” ООД. При доставка до адрес клиентът заплаща цената на куриерската услуга според тарифите на фирма „Еконт Експрес” ООД. Безплатна е доставката за поръчки над 100лв.

Morismo.bg си запазва правото да променя цените на продуктите  както и тези за доставка. При сгрешена цена на продукт, Morismo.bg не дължи обезщетение на потребителите.

ТЪРГОВСКИ ОТСТЪПКИ

Сайта Morismo.bg автоматично генерира отстъпки за потребители, който са регистрирани като търговци на едро(дистрибутори). Чрез стойноста на направените поръчки през последните 3 месеца се формира така нареченият средномесечен оборот на клиента. При средномесечен оборот по голям от 100лв., клиента получава отстъпка 5% от стойноста на поръчката.  При средномесечен оборот по голям от 300лв., клиента получава отстъпка 10% от стойноста на поръчката.

Morismo.bg си запазва правото да променя размера на отстъпките, както и праговете за определянето им. 

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 

1. Липса на наличност. Ако един или няколко от продуктите, които потребителят е поръчал не са в наличност, оператор на сайта ще се свърже с потребителя, за да го уведоми.

2. Сгрешени данни за доставка. Ако при доставката или поръчката има сгрешени данни, оператор на сайта ще се свърже с потребителя, за да го уведоми и да бъдат коригирани.

3. Липса на телефон за контакт с потребителя. В такъв случай оператор на сайта ще уведоми потребителя по email,  ако това е възможно.

При наличие на проблеми с доставката по вина на Morismo.bg допълнителните разходи се поемат за сметка на Morismo.bg. При всички останали случаи последващо изпращане на пратката следва да бъде за сметка на потребителя.

 

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

Плащането на продуктите поръчани от Morismo.bg става при доставка на поръчката, чрез пощенски паричен превод. Клиентът заплаща стойноста на поръчката си на куриерска фирма „Еконт Експрес” ООД, а тя от своя страна изплаща тази стойност на фирма "Морисмо" ЕООД по банков път, чрез споразумение за изплащане на парични преводи номер CD99287.

 

ОТКАЗ ОТ ПОРЪЧКА И ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването й. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, да не е изпиран или гладен и в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

Транспортните разходи при връщане на стоката от клиента към продавача са за сметка на клиента, като негово право е да избере с коя куриерска служба да изпрати пратката, в случай че е възпрепятстван да я донесе лично в офиса на магазина. Адресът на магазина е посочен в раздел Контакти.

 

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

Когато възникне ситуация с неуредени въпроси, клиентът има право да отправи спорните въпроси към сътрудник на Morismo.bg чрез посочените адреси за кореспонденция.